perjantai 11. helmikuuta 2011

NRHA:n talous kääntynyt kasvuun vaikeiden vuosien jälkeen



Seppo Perkiö and Burt Lancaster
 
Viime vuosina on NRHA:n ( National Reining Horse Association www.nrha.com, www.nrha.fi ) toiminta ollut laskusuunnassa maailmantalouden ollessa vaikeuksissa. Nyt suunta on kääntynyt ja toiminnan tunnusluvut ovat kääntyneet ylöspäin.
Joulukuussa 2010 järjestetyissä NRHA:n Futuriteissa Oklahoma Cityssä USA:ssa varattiin kilpailuun osallistuville hevosille 2100 karsinaa. Tässä on yli 10% kasvua vuoteen 2009 verrattuna. NRHA on panostanut voimakkaasti ruohonjuuritason reininingiin ja Futuritien alimpien tasojen lähtijämäärät kasvoivat 45% vuoteen 2009 verrattuna. Kisojen yhteydessä pidettyjen hevoshuutokauppojen liikevaihto kasvoi 63%. Yksistään Futurity Prospect Sale huutokaupassa (jossa myytiin 2 vuotiaita hevosia) kokonaismyynti nousi  lähes 1,5 miljoonaan dollariin ja Breeders Showcase huutokaupassa (1 vuotiaita hevosia) myynnin kokonaissaldo oli n. 1,2 miljoonaan dollaria.

 
NRHA Futurity Prospect Sale December 2010,
Splashin In The Wave sold for $200.000
Huutokauppojen kohokohta saavutettiin kun Craig ja Ginger Schmersal myivät 2 vuotiaan Splashin In The Wave Quarter orinsa $200.000 hintaan. Gus ja Gaynia Revenberg ovat uudet onnelliset omistajat.

Myös Euroopan reining on kehittymässä voimakkaasti. Parhaat eurooppalaiset ammattilaiset pystyvät nykyään haastamaan USA:n huiput. Tämä näkyy myös muutenkin, koska ennätyksiä tehtiin myös uudessa  NRHA European Nomination ohjelmassa.  Siihen maksetut hevoset saavat osallistumisoikeudet Euroopan Futuritiin (4 vuotiaat hevoset) ja Derbyihin (5, 6 ja 7 vuotiaat hevoset). Joukukuussa 2010 ohjelmaan maksettiin yhteensä 542 hevosta. Merkittävää on se, että USA:sta maksettiin näihin Euroopan kilpailuihin yhteensä 212 hevosta. Tämä on todella merkittävä saavutus aikana jolloin kasvattajilla on suuria taloudellisia vaikeuksia.  Mutta kuten nämä tunnusluvut osoittavat, olemme menossa kohti parempia aikoja niin USA:ssa, Euroopassa kuin Suomessakin.

Seppo Perkiö
NRHA Finland
www.nrha.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti